:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Mart 02, 2015   12:05

0

173

Šoprad: Nezavisnost Kosova istorijska greška

Šoprad, koji je nedavno u Spoljnopolitičkom odboru Evrpskog parlamenta javno progovorio o stradanja Srba na Kosovu, rekao je za današnje Novosti da Kosovo nikada ne može da uđe u EU zato što je "leglo kriminala i snosi odgovornost za etničko čišćenje Srba i drugog nelabanskog življa".

"Sve je, nažalost, nastavak onog što se dešavalo 1999. godine iz vremena nelagalnog rata NATO protiv Srbije, čiji je cilj bio da se potvrdi separatizam Albanaca s Kosova, koji su iz demografskih razloga postali većinski na ovoj terotoriji. A EU je sledila američki politiku", rekao je funkcioner Nacionalnog fronta.

Prema njegovim rečima, iz svega toga uglavnom profitira SAD, jer je Srbija, pravoslavna zemlja istorijski bliska Rusiji, regionalna sila.

"Razbijanje Jugoslavbije imalo je za cilj da se oslabi srpski narod u korist drugih nacija. Iza prava manjina, krili su se strateški interesi, američki, ali i nemački", kazao je Šoprad.

On je rekao da ima mnogo različitih modela kako bi mogao biti rešen status Kosova, kao što je, na primer, jaka autonomija Zapadne Sahare u suverenom Maroku.

U svakom slučaju, naglasio je poslanik EP, Kosovo i Metohija sa svojim specifičnostima treba da ostane pokrajina u sastavu Srbije.

"Logika nezavisnosti vodi u bezizlaz. Tim pre što Albanci s Kosova imaju mafijašku ekonomiju koju, uglavnom, održavaju švercom, u šta sam mogao da se uverim tokom posete pre nekoliko godina. A to je veoma opasno, i za lokalno stanovništvo i za EU, ako želi da integriše ovaj region", rekao je Šoprad.

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva