:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2017   12:05

0

152

Sonja Petrović odvela Srbiju u osminu finala!

Srbija je na krilima fenomenalne Sonje Petrović odigrala u Pragu mnogo bolje nego prethodna dva duela i slavile rezultatom 88:69.

Izabranice Stevana Karadžića nisu dovele sebe u situaciju da zavise od drugih rezultata jer su ostvarile trijumf sa više od šest poena razlike, pa će u osmini finala čekati nekoga iz grupe D.

Konačan rasplet u grupi C biće poznat večeras, kada igraju Grčka i Francuska, ali trijumf sa 16 i više poena razlike znači da su 'Orlice' u dobroj situaciji da budu druge u grupi C. Očekivana pobeda Francuskinja doneće nam drugo, a senzacija Grkinja treće mesto.

Utakmica u Pragu nije počela dobro po našu ekipu jer su Slovenke u prvih 10 minuta ubacile čak 30 poena. Imala je ekipa Damira Grgića devet poena razlike u tom trenutku, ali je Srbija na krilima Petrovićeve uspela da se vrati u drugoj deonici.

Aktuelne evropske prvakinje su na odmor otišle sa tri poena viška, da bi meč potpuno prelomile krajem treće i početkom četvrte deonice. Razigrale su se i ostale igračice, pa sada imaju šansu da se nađu u završnici turnira.

Spomenuta Petrovićeva, koja je igrala povređena, postigla je 23 poena, dok su Milovanovićeva, Škorićeva i Radočaj dodale po 11. U ekipi Slovenije sa 22 poena bila najefikasnija Teja Oblak.

U Grupi D su Belgija, Letonija, Rusija i Crna Gora.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva