Vesti
Socijalno ugroženi da se prijave za besplatne kilovate

14:47, 21.04.2017

|

Izvor: RTV, Tanjug

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da svi socijalno ugroženi građani imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije.
Kako se navodi, potrebno je samo da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, jer EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

EPS podseća da je na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. koristilo u proseku 48.000 domaćinstava mesečno i da oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinara ili popust u visini računa.

"Zaposleni u EPS-u saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara. Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije", piše u saopštenju .

Dodaje se i da je ta tragedija opomena da samovlasno priključenje na električnu mrežu, pored toga što predstavlja krivično delo, ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica - gubitka ljudskog života.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design