:

:

TV Most

clock

April 03, 2017   12:05

0

109

SNSD neće prisustvovati sednici Predstavničkog doma

- Videćemo na koji način će se ta situacija odvijati. Želimo da vidimo odgovornost onih koji su preuzeli obaveze. Znamo da imaju ozbiljne razgovore sa strancima i do mene je došla priča da bi SDS glasao kada bi i SNSD ušao i glasao. Za razliku od njih, mi ne moramo nikome davati nikakva obećanja, ali ako misle da je to tako potrebno mogli bismo da razgovaramo - istakao je Dodik i dodao da ne mora on da saziva sastanak, već da mogu i oni.

Dodao da se opirao priči u vezi sa zajedničkom izjavom političkih lidera u BiH o preduzimanju neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja EU, te da je Srpska tražila da se ta izjava modifikuje.

Dodik je podsetio da je tek nakon modifikacije, koja je podrazumevala da se jasno odredi odgovornost različitih nivoa vlasti u BiH, Srpska ušla u proces potpisivanja izjave.

- Neki su na tome pravili politike, a sada izbegavaju da provedu ono što su sami inicirali. Savez za promene je sam inicirao tako nešto, sada izbjegava da izvrši svoj dio obaveza iz nekog kalkulantskog razloga - ocenio je Dodik.

Lider SNSD je ponovio da je RS ozbiljna kada preuzima obavezu, iako to nekada nije lako, ali je uradila sve teške stvari koje su bile u vezi sa MMF, od Zakona o radu, Zakona o bankama, te reformama koje se čine.

Dodik je rekao u Trnu da je i u ovom trenutku Srpska jedini nivo vlasti koji je ispunio sve obaveze koje se odnose na MMF i nema nijedne koja bi mogla da se adresira institucijama Srpske.

- S druge strane FBiH ima problema u vezi sa detaljnom proverom poslovanja koja treba da se izvrši u “BH Telekomu”, “Eronetu” i još nekim mestima. Ima mnogo stvari koje su olako preuzeli, a u suštini nisu uradili. Najveći problem predstavlja zajednički nivo BiH - smatra Dodik.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitnoj sednici zakazanoj za sredu, 5. aprila, trebalo bi da se izjasni o zahtevu Saveta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku seta zakona čije je usvajanje uslov za nastavak kreditnog aranžmana sa MM prijedloga zakona o izmenama i dopunama zakona o akcizama u BiH, zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodeli prihoda po hitnom postupku, te zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Izmenama zakona o akcizama povećavaju se akcize na gorivo za 15 feninga, od kojih je 10 namenjeno za izgradnju auto-puteva, a 5 za izgradnju puteva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva