On je naveo da je sa Dodikom razgovarao o formiranju vlasti na nivou BiH da nakon izbora ne bi bilo puno zastoja i čekanja i da bi vlast bila što pre uspostavljena.



- Mi smo partneri, to smo se dogovorili još pre i prenećemo to na sve naše saradnike da to bude u narednim mesecima efikasno - dodao je Čović.





On je naglasio da je saradnja dve stranke dobra i da se ostvaruje i u Predstavničkom i u Domu naroda parlamenta BiH, kao i na svim drugim nivoima.






Čović pojasnio da je "plan B", koji je ranije pominjao zbog nedonošnja izmena Izbornog zakona zapravo stvaranje uslova za sigurnu izbornu pobedu i traženje partnera pre izbora.






- Da smo uradili izmene i osigurali da jedan narod drugom ne može birati predstavnike, onda bismo ležernije išli u kamanju, a onda bi koalicije izgledale drugačije, a pošto se to nije dogodilo, mi kroz plan B moramo drugačije sagledali naša koaliranja kako bi osigurali uverljivu pobedu - dodao je Čović.



Dodik je naglasio da SNSD sa svojim partnerima očekuje najveću pobedu do sada.



On je izrazio žaljenje što nije došlo do izmena Izbornog zakona i rekao da apsolutno podržava princip da jedan narod ne bira drugom predstavnike.



Navodeći da je u BiH očigledno i dalje na sceni ignorisanje realnosti, Dodik je rekao da želi da podrži princip da svaki narod bira svoje predstavnike.