:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2017   12:05

0

117

SNS stava da je Brnabić najbolji kandidat za mandatara

Zoran Đorđević rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je Ana Brnabić dostojna položaja koji će da obavlja.

"Imao sam prilike da radim sa Anom Brnabić, ona je sjajna i vredna osoba. Verujem da ćemo uspeti da nastavimo gde je ova vlada stala", kaže Đorđević.

Napominje da SNS gleda šta je najbolje u interesu Srbije.

"Mi smo stava da je Brnabićeva najbolji kandidat u ovom trenutku, bez obzira što nije član SNS-a", objašnjava ministar Đorđević koji je i član Glavnog odbora SNS-a.

Kaže i da je pitanje da li će ostati ministar i u novoj Vladi, pitanje za budućeg premijera.

Govoreći o konkursu za prijem 675 profesionalnih vojnika, ministar odbrane ističe da mogu da se prijave svi zdravi i sposobni koji su završili vojni rok, dobrovoljno ili ranije kada je bio obavezan.

"Probali smo da animiramo ljude da dođu na dobrovoljno služenje vojnog roka, pa tako u toku obavljanja dužnosti profesionalnog vojnika, ljudi imaju mogućnost da ostanu u vojsci. Uspeli smo u tome, u junskom roku biće 50 medicinskih tehničara koji će biti na služenju pa će potom biti upućeni u vojne medicinske centre", kaže ministar.

Dodaje da se povećanje plata u vojsci očekuje do kraja godine.

"Predsednik Vučić je povećanje najavio ranije, a očekujemo do kraja godine povećanje možda i 10 odsto i mislim da će biti dobar osnov da u naredim godinama imamo povećanja", napominje Đorđević.

Kaže da je Srbija suverena država opredeljena da bude vojno neutralna.

"U interesu nam je da jačamo sposobnosti naše vojske, imamo prijatelje na Istoku sa kojima smo imali vojnu vežbu i sa Zapadom imamo dosta vojnih vežbi, u toku je Platinasti vuk. I jedna i druga jačaju operativne sposobnosti naše vojske i nama je najbitnije da nam vojska bude opremljena i osposobljena", objašnjava ministar.

Kaže da je Srbija nakon niza decenija uspela da postigne ekonomske uspehe i da ulaže u namensku industriju.

"Očekujemo povećanje izvoza u narednim godinama, a 28. juna biće otvorena nova fabrika u Uzićima", kaže Đorđević.

Dodaje da će "migovi" stići u Srbiju vrlo brzo.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva