:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2017   12:05

0

151

Snažne političke, ekonomske i kulturne veze Srbije i Belorusije



Igor Mirović je u Novom Sadu primio Valerija Briljova kojem je to prva zvanična poseta AP Vojvodine nakon imenovanja za ambasadora u Srbiji, navodi se u saopštenju.



Navodi se da je Mirović istakao da je Pokrajinska vlada, samo za godinu dana, ostvarila snažan napredak u saradnji sa partnerima u Belorusiji. U prilog tome on je naveo da je u maju ove godine, prilikom učešća delegacije Pokrajinske vlade na Gomeljskom ekonomskom i privrednom forumu, potpisan sporazum o regionalnoj saradnji AP Vojvodine i Gomeljske oblasti.


Mirović je dodao da je u protekloj godini, u susretu sa zamenikom ministra kulture Belorusije u Pokrajinskoj vladi, dogovoreno da se sačini plan za osnaživanje kulturnih veza, te da je Pokrajinska vlada tada bila pokrovitelj izložbe "Belorusija u Prvom svetskom ratu".



U saopštenju se ističe da su se sagovornici složili da su rezultati dosadašnje saradnje ohrabrujući i da otvaraju mogućnosti da se ona u narednom periodu podigne na viši nivo u svim oblastima.



U tom cilju, Mirović je pozvao da AP Vojvodinu uskoro poseti političko-privredna delegacija Gomeljske oblasti.



On je istakao da su vrata za saradnju otvorena u svim oblastima i naveo agrobiznis i turizam kao sektore u kojima su značajni neiskorišćeni potencijali.



Susretu je prisustvovao i počasni konzul Belorusije u Novom Sadu Dragoljub Švonja.













 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva