Vesti
Smenjeni šefovi tajnih službi i odmah imenovani novi

21:53, 17.06.2017

|

Izvor: Tanjug,B92

Makedonska vlada je postavila Laza Velkovskog za šefa Biroa za javnu bezbednost i Gorana Nikolovskog za šefa Uprave za bezbednost i kontraobaveštajna pitanja.
AP,tanjug
Vlada se složila da novoimenovani direktori eksperti sa dugogodišnjim iskustvom u svojim područjima rada i ljudi koji nisu članovi nijedne političke partije, navedeno je u saopštenju makedonske vlade.

Makedonska vlada je sigurna da će Velkovski i Nikolovski uspešno odgovoriti obavezama u ta dva važna bezbednosna sektora u okviru makedonoskog Ministarstva unutrašnjih poslovam uzimajući u obzir predstojeće ozbiljne reforme Ministarstva i tajne službe, na osnovu napomena iznetim u izveštaju eksperata Evropske komisije, stoji dalje u saopštenju makedonske vlade.

Makedonska vlada je, takođe, saopštila da su smenjeni direktori BJB-a Mitko Čavkov i UBK-a Vladimir Atanasovski imali učešća u nelegalnim aktivnostima protiv makedonske države.

U saopštenju je navedeno da je makedonska vlada odlučila da podnese zahtev Skupštini za razrešenje javnog tužioca Marka Zvrlevskog zbog nezakonitog, neblagovremenog i neprofesionalnog vršenja dužnosti.

Makedonska vlada smatra da Zvrlevski nije u stanju da radi svoj posao, da nije podneo zahteve za pokretanje krivičnih prijava u slučajevima propisanim zakonom i da je na taj način podrio svoj ugled.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design