:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

276

Smenjen državni sekretar SAD


Na mesto direktora CIA dolazi Đina Haspel, prva žena na toj dužnosti.



Predstavnik Bele kuće, koji je insistirao na anonimnosti, izjavio je povodom smene državnog sekretara Reksa Tilersona, da je Tramp želeo da ima novi tim uoči razgovora sa Severnom Korejom i raznih trgovinskih pregovora, preneo je Rojters.



Istovremeno, direktor CIA Majk Pompeo kaže povodom najavljenog imenovanja da je zahvalan predsedniku Trampu na prilici da "služi kao direktror Centralno obaveštajne agencije i prilici da služi kao državni sekretar".



"Njegovo (Trampovo) vođstvo je SAD učinilo bezbednom i radujem se da predstavljam njega i američki narod pred ostatkom sveta za dalji prosperitet SAD. Rad sa velikim ljudima u CIA, koji su najnapredniji i najtalentovaniji državni službenici sa kojima sam se susreo, bio je jedna od velikih počasti u mom životu", napisao je Pompeo u saopštenju, prenosi Vašington post.



Đina Haspel, koja će biti imenovana za novu direktorku CIA i ujedno postati prva žena na tom mestu izjavila je da je uzbuđena zbog unapređenja.



"Nakon 30 godina rada u CIA, bila mi je čast što sam radila kao zamenik Majka Pompea u prethodnoj godini. Zahvalna sam na prilici predsedniku Trampu i njegovim poverenjem u mene da me izabere za novog direktora Centralne obaveštajne agencije", rekla je Haspel.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva