:

:

TV Most

clock

Jul 23, 2017   12:05

0

151

Smena turista usporava putovanje, ponovo kolone na Horgošu

Iz sveta će, barem ovog vikenda, mnogi doći u Srbiju, ili samo kroz nju proći. Iako nije neobično da su u špicu sezone velike gužve na putevima i graničnim prelazima, čekanje u koloni zbog toga nije lakše.

Od jutros se čeka u kolonama na Horgošu. Na izlaz iz Mađarske dugo se čeka, vozači kažu dva sata da bi stigli do granice sa Horgošem, javlja izveštač RTS-a.

Na 128. kilometru od Budimpešte, pedesetak kilometara od Segedina, dogodila se nesreća, na auto-putu M-5 koji od Pešte vodi prema Horgošu, pa je saobraćaj bio obustvaljen. Stvorile su se kolone na tom delu puta. Putnici su morali duže da čekaju da bi stigli i do graničnog prelaska Reske i do Horgoša.

Vozačima se savetuje da koriste alternativne prelaze kao što su Kelebija, Bački Vinogradi, Horgoš 2, Bajmok i Bački Breg.

Na integrisanim mađarsko-srpskim graničnim prelazima Reske-Horgoš 2 i Ašothalom-Bački Vinogradi koji rade od 7 do 19 časova, na ulazu u Srbiju čeka se oko sat vremena.

Na granici sa Hrvatskom kod Šida na ulazak u Srbiju se čeka sat vremena.

Na izlazak iz Srbije na Gradini se čeka sat i 40 minuta. Na Batrovcima na ulazu i izlazu iz zemlje zadržavanja su po pola sata.

Na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori čeka oko 20 minuta, a na prelazu Preševo ka Makedoniji oko 45 minuta.

Na naplatnoj rampi "Beograd" kod Vrčina trenutno nema gužve. Znamo da vozači najviše strahuju od gužvi u toku letnjih vikenda.

Nikolina Arbutina iz JP "Putevi Srbije" rekla je za RTS da je u protekla dva dana 117.000 vozila prošlo kroz naplatnu stanicu "Beograd".

U popodnevnim časovima biće povećan intenzitet saobraćaja ka Beogradu. Arbutina preporučuje elektronsku naplatu putarine.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva