:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

122

Slučaj Orić poruka da srpske žrtve nisu bitne



Vulin je u Bačkoj Palanci rekao Tanjugu da Srbija ne bi tražila izručenje Orića da nije sasvim sigurna da se radi o ratnom zločincu, čije zločine može da dokaže.

"Bojim se da se politika još jednom umešala i da je poslala poruku da srpske žrtve i nisu važne, i da ljudi koji su bili na drugoj strani međunarodnog prava i svih drugih prava, koji su ratni zločinci, da mogu da prođu nekažnjeno", kazao je Vulin.

On je naglasio da nema poverenja u ono pravosuđe koje, kako je rekao, svih ovih godina nije ni pomislilo da procesuira Orića, a koje se setilo da on može biti procesuiran baš onda kad je Srbija tražila njegovo izručenje.

Vulin je naglasio da bi jako voleo da ga demantuju, ali da ne može da se odupre utisku da za srpske žrtve nema ko da odgovara i da nema ko "za srpskim žrtvama da zaplače izuzev nas samih".

Komentarišući najave koje su stizale ovih dana da će biti otkazana manifestacija Dan sećanja u Srebrenici ukoliko Orić ne bude pušten iz zatvora, Vulin je rekao da je to očigledna potvrda da se u ceo slučaj umešala politika.

"Jasno je da se drugačiji rasplet nije ni predviđao, jer kako neko može da ucenjuje pravosudne organe da će uraditi ovo ili ono ako ne zna ishod", kazao je Vulin, postavljajući pitanje "šta bi se desilo kada bi neki sličan ultimatum postavila Srbija".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva