:

:

TV Most

clock

Oktobar 17, 2015   12:05

0

147

Slovenija se priprema za izbeglički talas

U policijskim postajama Novo Mesto, Maribor i Murska Sobota, gde bi se mogao očekivati dolazak izbegličkog talasa, jutros su saopštili da izbeglica za sada nema i da je stanje mirno, javila je slovenačka novinska agencija STA, a prenela Hina.

Slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Vesna Gjerkeš žnidar juče nije htela da procenjuje koiko bi dnevno kroz Sloveniju izbeglica moglo da prolazi prema Austriji i Nemačkoj, ali je naglasila da Slovenija novu situaciju očekuje spremna.

Za sada se ne otkrivaju ni "ulazne tačke" gde bi izbeglice mogle da ulaze u Sloveniju, pri čemu će slovenačke vlasti insistirati na kontroli i redu, kao i na poštovanju šengenskih propisa.

Slovenačka zelena granica s Hrvatskom od juče je pojačana slanjem dodatnih policijskih ekipa, a logističku podršku policiji pruža i vojska, navode jutros slovenački mediji.

Ljubljanski list "Dnevnik" navodi da će se na tranzitu izbeglica s granice s Hrvatskom prema Austriji angažovati i Slovenačke železnice koje su sinoć obustavile promet vozovima s Hrvatskom, kako ne bi došlo do nekontrolisanog dolaska izbeglica tim prometnim sredstvom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva