:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2015   12:05

0

137

Slovenija počela da podiže ogradu prema Hrvatskoj

Konvoj vojnih kamiona sa žicom za ogradu stigao je rano jutros u slovenačko selo Veliki Obrez u blizni granice sa Hrvatskom, navela je američka novnska agencija.

Vojnici su počeli da odmotavaju žicu i postavljaju ogradu duž slovenačke strane reke Sutle koja razdvaja Sloveniju i Hrvatsku.

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je juče da će Slovenija u narednim danima postaviti "privremene tehničke prepreke" na svojoj granici sa Hrvatskom kako bi bolje upravljala prilivom migranata, ali neće zatvoriti granične prelaze.

Prema njegovim rečima Slovenija je odlučila da u narednim danima počne sa izgradnjom privremenih tehničkih prepreka na šengenskoj granici sa Hrvatskom.

Cerar je rekao da će te prepreke, uključujući ograde ako bude potrebno, imati za cilj usmeravanje migranata ka graničnim prelazima, ali granice neće biti zatvortene.

Više od 170.000 migranata i izbeglica sa Bliskog istoka, Azije i Afrike ušlo je u Sloveniju od sredine oktobra, kada je Mađarska zatvorila svoju južnu granicu sa Hrvatskom preusmerivši njihov priliv ka Sloveniji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva