:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Septembar 20, 2018   14:24

0

125

Slovenija nastavlja da podržava evropski put Srbije


Jadranka Joksimović zahvalila je na podršci i ekspertsko-tehničkoj pomoći koju Slovenija pruža Srbiji u procesu EI. Ministar veruje da će i nova Vlada Slovenije, nastaviti da se zalaže za politiku proširenja i samim tim afirmiše evropski put naše države.



Joksimović je upoznala Gaspariča sa planovima i aktivnostima koje se odnose na proces pristupanja. Navela je da očekuje da do kraja godine, za vreme austrijskog predsedavanja Savetom EU, otvorimo neka od poglavlja za koja smo tehnički spremni.



Time bi bile vrednovane aktivnosti naše države na evropskom putu. U tom smislu, obavestila je Gaspariča da je Vlada, pored ostalog, prihvatila i uvažila sve preporuke Venecijanske komisije oko Ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.



Za Srbiju je, prema rečima Joksimović, od velikog značaja nastavak i intenziviranje komunikacije sa Slovenijom u segmentu evropskih makroregiopnalnih strategija – posebno Dunavske.



Joksimović i ambasador Gasparič dele mišljenje da je saradnja u regionu preduslov razvoja i napretka, kao i da je stabilnost regiona važna za stabilnost EU.



Ambasador Vladimir Gasparič rekao je da će Slovenija nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i da se zalaže za proširenje EU, čime se – kao je ukazao, potvrđuju da je region jedan od prioriteta spoljne politike Ljubljane. Naglasio je da reforme koje se u Srbiji sprovode daju rezultate i da je naša država prepoznata kao pouzdan i aktivan partner EU.



Joksimović je zahvalila Gaspariču na uspešnoj saradnji i požela mu mnogo uspeha u budućem radu.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva