:

:

TV Most

clock

April 10, 2018   12:05

0

187

Sledeće nedelje u Beogradu više od 200 zvaničnika iz celog sveta

Kako se navodi u saopštenju, EFB će u Jugoslovenskoj kinoteci predstaviti rezultate svog desetogodišnjeg rada na jačanju saradnje i evropeizacije regiona, kao i novi pristup u preoblikovanju sadašnjosti i budućnosti Balkana.
 
Deklaracija o partnerstvu Evrope i Balkana
 
Prve večeri, 16. aprila, ističe se u saopštenju, EFB će predstaviti "Deklaraciju o partnerstvu Evrope i Balkana" - vizionarski dokument o budućnosti našeg regiona, koji su kreirali regionalni i evropski eksperti.
 
Među govornicima i panelistima ovog dvodnednog događaja, kako najavljuje EFB, biće makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Dimitrov, hrvatska poslanica Vesna Pusić, bivši fukncioner Evropske komisije i nekadašnji koordinator solunskog sammita EU-Zapadni Balkan Aksel Sotiris, Rosa Balfur iz Nemačkog Maršalovog fonda u SAD, bivši vicekancelar Austrije Erhard Busek i bivši potpredsednik Evropskog parlamenta Hanes Svoboda.
 
Izvršna direktorka EFB-a Hedvig Morvai smatra da će ovaj događaj biti pravo mesto i vreme za slanje poruke o, kako kaže, nužnosti obnavljanja i jačanja partnerstva između Evrope i Balkana.
 
Evropski fond za Balkan je inicijativa evropskih fondacija koje vode i podržavaju programe, projekte i organizacije usmerene na jačanje demokratije, na podsticanje evropskih integracija, kao i na afirmisanje uloge Zapadnog Balkana u rešavanju izazova koji se javljaju u Evropi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva