:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2017   12:05

0

189

Sledeće nedelje otvaranje finansijskih ponuda za "Galeniku"

- Danas ističe rok da ponuđači dostave dopunjenu dokumentaciju i očekujemo da će to učiniti oni od kojih je to traženo - rekao je Stevanović novinarima.

Dodao je da će se ukoliko tenderska komisija utvrdi da je dostavljena odgovarajuća tehnička dokumentacija steći uslovi za otvaranje finansijskih ponuda kvalifikovanih ponuđača.

- Sve do sada teče u skladu sa planovima i nema iznenađenja i razloga za brigu u ovoj fazi postupku - kazao je Stevanović.

Ponude za kupovinu Galenike dostvili su kompаnijа Amicus SRB iz Beogrаda i Aelius Luksemburg - povezаno lice EMSS/A iz Brаzilа.

Ministarstvo privrede Srbije je 1. septembra raspisalo tender za prodaju 93,7 odsto kapitala Galenike, a početna cena na javnom nadmetanju je jedan evro uz obavezu kupca da uplati i 25 miliona evra za pokriće bankarskih dugova te kompanije.

Pokušaj privatizacije Galenike propao je početkom ove godine, pošto sa potencijalnim strateškim partnerom, rusko-britanskim konzorcijumom Frontier-Petrovaks, nije postignut dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva