:

:

TV Most

clock

April 07, 2017   12:05

0

209

Slavni mandolinista Avi Avital 29. aprila u Beogradu

Na programu će osim kompozicija Baha i Vivaldija izvesti i dela Griga, Dvoržaka, Dormana i Zinzadze.

Avijeva strast i ljubav prema mandolini promenila je savremeni muzički svet. Specijalno za samog Avitala napisano je više od 90 kompozicija, od toga 15 koncerata. Prvi je solista na mandolini koji je postao ekskluzivac kuće „Dojče gramofon“.

Taj harizmatični virtuoz uveo je mandolinu u najveće svetske koncertne dvorane, od „Rojal Albert hola“ u Londonu, preko Pekinškog nacionalnog centra i ciriške „Tonhale“, Pariske filharmonije, pa do „Karnegi hola“ u Njujorku.

Njegovo izvođenje Baha i Vivaldija jedinstveno je muzičko iskustvo i upravo će se tim programom predstaviti publici u Beogradu.

Ništa manje uzbudljivo ne zvuče ni dela koja predstavljaju spoj klasične i tradicionalne muzike, u kojima se najfinija kamerna muzika spaja sa sirovom energijom džeza i etno muzike.

Na koncertu u Kolarcu, Avi Avital svira u pratnji Nemačkog kamernog orkestra, koji broji 15 članova i u najboljem smislu reči predstavlja odraz poznate berlinske atmosfere.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine, a iz želje da koncerti i izvođenja vrhunskih muzičara koje CEBEF dovodi u Beograd budu dostupni što većem broju ljudi, cena ulaznice iznosi simboličnih 500 dinara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva