:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Maj 12, 2018   15:24

0

255

Slava manastira Devina voda


Rezanjem slavskog kolača na spomen česmi na Devinoj void obeležena je slava Sveti Vasilije Ostroški.



“Uvek blagodarimo Bogu što možemo u radosti da se okupljamo. Molitvama Svetoga Vasilija Ostroškog i presvete Bogorodice Trojeručice molimo se za zdravlje, mir, ljubav i puno sloge kako u vašim domovima tako i u zajednici na Kosovu i Metohiji. Amin Bože. Daj Bože”, poručio je iguman manastira Devina voda protosinđel Fotije.



Nakon rezanja kolača određeno je domaćinstvo za narednu godinu. Domaćin  Nikola Vasić je rekao da je to za njega velika čast i da to znači napredak i zdravlje za njegovu porodicu a i manastir.



Tradicionalno svake godine jedan od domaćina slave je i Opština Zvečan.



“Izuzetna mi je čast i zadovoljsto što mogu u svoje lično ime a i Opštine Zvečan igumanu da čestitam slavu, kao i domoćinima koji su uložili truda da danas protekne sve uredu a i narednim domaćinima želim da u miru i blagostanju dočekaju sledeću slavu. Kada nam je najteže bilo naša crkva svetosavska i naša vera pravoslavna su bili tu da nam daju snage da u teškim trenucima stojimo pravo i koračamo napred”, rekao je Ivan Todosijević.



Spomen česma na Devinoj void podignuta je 2001.godine, da bi tri godine kasnije otpočela gradnja manastira posvečenog čudotvornoj  ikoni  Bogorodice Trojeručice.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva