Vesti
SL osudila privođenje predstavnika Crvenog krsta KiM

11:33, 14.09.2017

|

Izvor: TV Most

Srpska lista najoštrije osuđuje maltretiranje predstavnika Crvenog krsta Kosova i Metohije, kao i sve pokušaje da se politički profitira na nesreći naših socijalno ugroženih sugrađana.

“Zaplena materijala i pečata, kao i zlostavljanje članova te humanitarne organizacije, jeste događaj bez presedana, i ovom prilikom moramo da istaknemo činjenicu da je Crveni krst mogao da deluje čak i tokom Drugog svetskog rata širom okupirane Evrope”, navedeno je u saopštenju.

Srpska lista podseća da je policijskim organima na Kosovu i Metohiji na proces evidentiranja u organizaciji pokrajinskog Crvenog Krsta pažnju pre nekoliko dana skrenuo lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Očekuje da se, posle svega, Ivanović javno izvini Crvenom krstu Kosova i Metohije, iako se šteta načinjena njegovim neodgovornim ponašanjem ne može ničim poništiti.

“Ivanović je članove i volontere Crvenog krsta nazvao „sektom“ i „zlonamernom organizacijom“ i pozvao građane da prijave ljude čiji je jedini posao upravo da pomažu socijalno ugroženim građanima, plasirajući pritom i dezinformaciju da je reč o nekakvom ilegalnom popisu, a ne redovnom procesu ažuriranja socijalne karte”, kaže se u saopštenju.

Srpska lista zahteva da se Crvenom krstu Kosova i Metohije najhitnije omogući da nesmetano nastavi svoj rad, kako egzistencija korisnika pomoći ne bi bila ugrožena, navedeno je u saopštenju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design