Vesti
Skupština završila raspravu o amandmanima, sutra glasanje

21:51, 19.06.2018

|

Izvor: Beta

Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima, a sednicu će nastaviti sutra u 10 časova glasanjem o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi

Poslanici će sutra glasati i o izmenama zakona koji regulišu državnu upravu, matične knjige, javne agencije, plate zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.


 


Na predlog izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi podneto je 600 amandmana, od čega su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podneli više od polovinu amandmana, što je opozicija kritikovala. 


 


Poslanici će glasati i o predlozima zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisma - koje je podnela Vlada Srbije. 


 


Glasaće se i o predlogu izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji i potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koje je podnela Vlada Srbije, kao i odluka o izboru predsednika sudova koji je podnela Visoki savet sudstva.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design