:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

115

Skupština završila načelnu raspravu, sutra nastavak


Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da će se stanovi za pripadnike bezbednosti graditi u Vranju, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Beogradu i Novom Sadu, a da će cena biti najviše 500 evra po kvadratu.


Mihajlović je kazala da će Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost, i da je ovo jedan od načina da pripadnici vojske, policije i drugih pripadnika snaga bezbednosti reše svoje stambeno pitanje.


Govoreći o izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, Mihajlović je rekla da će srpskim auto-putevima automobili moći da idu, umesto sadašnjih 120 kilometara na sat, do 130 kilometara na sat, kao što je u većini evropskih zemalja.


Izmenama ovog zakona u Srbiji će vozači na auto-putu moći da idu maksimalnom brzinom koja je dozvoljena i u Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i drugim državama EU.


U Srbiji je, kaže, u poslednje četiri godine izgrađeno gotovo 200 kilometara novih auto-puteva, a ove godine se završava i kompletan Koridor 10, što će Srbiju učiniti najpovoljnijom tranzitnom rutom u ovom delu Evrope.


Donošenjem izmena i dopuna Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama po prvi put biti uređen rad šljunkara i peskara koje trenutno posluju nelegalno i nanose veliku štetu budžetu Srbije.


Poslanici će sutra nastaviti rad u 10 časova.


Skupština konstatovala ostavku Dušana Vujovića


Skupština Srbije je danas konstatovala ostavku ministra finansija Dušana Vujovića koju je podneo 7. maja i na taj način mu je zvanično prestala funkcija.


Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija povuče iz ličnih razloga.


On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".


"Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva