:

:

TV Most

clock

April 17, 2015   12:05

0

117

Skupština usvojila zakon, vakcinacija obavezna

Izmenama zakona naznačeno je da imunizaciju obavlja doktor medicine, koji po izvršenom pregledu lica koje treba imunizovati može da utvrdi privremenu, odnosno da predloži stručnom timu trajnu kontraidikaciju za vakcinaciju.

Takođe, navedeno je da propisanu evidenciju o izvršenoj imunizaciji obavlja doktor medicine koji vrši imunizaciju, u skladu sa zakonom. U usvojenom aktu imunizacija je određena kao preventivna mera zaštite lica od zaraznih bolesti, davanjem vakcina i/ili imunoglobulina humanog porekla, imunobioloških preparata koji sadrže specifična antitela i monoklonskih antitela.

Parlament je, takođe, dao pristanak za izbor Maje Vadnjal, koja se prvi put bira na sudijsku funkciju u Prekršajni apelacioni sud, a potvrdio je i sporazume Srbije sa Kanadom, Jermenijom, Gruzijom i Ukrajinom u raznim oblastima.

Poslanici su time završili sednicu, a već u utorak, 21. aprila, ih očekuje nova, na kojoj će debatovati o nekoliko zakonskih predloga - o žičarama za transport lica, o ugovorima o prevozu u želežničkom saobraćaju, o upotrebi znakovnog jezika, o izmenama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva