:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2018   11:10

0

220

Skupština usvojila više sporazuma


ÄŒlanice CEFTA dogovorile da se odluka promenjuje od 1. jula sledeće godine, rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.




Prema njegovim rečima, ključna rešenja Dodatnog protokola 5 jesu pojednostavljenje kontrole prilikom carinjenja i smanjenja formalnosti, kao i smanjenje broja izvršenih kontrola na osnovu upravljanja i analize rizika.


Među rešenjima su i ujednačavanje zahteva u vezi s carinskom dokumentacijom, razmena podataka koja će se obavljati elektronskim putem, a u razmenu podataka pored carinskih, uključeni su, rekao je ministar, i drugi inspekcijski organi.



Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Ugovora između Vlade Srbije i Vlade San Marina o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanja poreske evazije u odnosu na poreze na dohodak koji predstavlja značajan doprinos unapređenju saradnje i da stimuliše ulaganja u oba smera. 



Mali je ranije rekao da se ugovorom otklanja problem dvostrukog oporezivanja fizičkih i pravnih lica i da se obezbeđuje saradnja poreskih administracija.



Početak primene predloženog zakona se očekuje od 1. januara 2019 nakon potvrđivanja u parlamentima Srbije i San Marina.



Parlamentarci su glasali i usvojili Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Republike Albanije.



Usvojeno je i više predloga o potvrđivanju ugovora, sporazuma ili protokola sa nizom zemalja.



Skupština sutra nastavlja rad u 10 časova, raspravom o amandmanima na predložene izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva