:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2016   12:05

0

125

Skupština sutra o amandmanima na Predlog budžeta

Predloženim budžetom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa deficitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Od nedelje do utorka vodila se rasprava o budžetu, a zatim je zakazana za četvrtak, kako bi se sve pripremilo za raspravu o amandmanima, koji su u međuvremenu bili na dnevnom redu nadležnih skupštinskih odbora.

U razmatranju Predloga budžeta u Skupštini učestvovao je i premijer Aleksandar Vučić koji je istakao da je napravljeno čvrsto i stabilno finansiranje i da je ovo najbolje krojen, a realno skrojen budžet.

Sve u svemu, budžet za 2017. godinu najzdraviji je predloženi budžet, koji znači izlazak Srbije iz krize, podvukao je predsednik vlade.

Važno je, kaže, da se nastavi sa disciplinom i da nema bojazni za Srbiju ukoliko svake godine budemo imali rast od tri odsto.

"Što je novčanik Srbije bolji, to će biti puniji novčanik građana Srbije", istakao je Vučić uz komentar da Srbija sledeće godine neće biti u krizi, iako, kaže, neće biti lako.

On je izrazio zadovoljstvo što su javne finansije zdrave, te primetio da ni on nije očekivao tako dobre rezultate.

Ostaje, kaže, da sada podižemo druge izvore rasta.

"Verujem da to možemo, za to nam je potrebna podrška naroda koji treba da zna da preko noći ništa ne biva, ali da smo napravili da javne finansije budu zdrave", rekao je premijer.

Ministar finansija Dušan Vujović je pohvalio dobru želju svih onih koji i kritikama i konstruktivnim predlozima pomažu da se neke stvari urade bolje.

Povodom kritika politike subvencija prema javnim preduzećima, Vujović je rekao da je sve što se danas dešava sa javnim preduzećima posledica garancija tim preduzećim, koje su iz prethodnog perioda, te da moramo da platimo dug pogrešnih poteza u prošlosti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva