:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2015   12:05

0

115

Skupština o vazdušnom saobraćaju

Na zakonski predlog o vazdušnom saobraćaju poslanici su podneli 83 amandmana, a nakon što završe amandmansku raspravu očekuje se da će se izjasniti o tom aktu, kao i o predlogu autentičnog tumačenja jedne od odredbi Zakona o visokom obrazovanju, koja je takođe na dnevnom redu sednice.

Izmenama Zakona o vazdušnom saobraćaju predviđeno je formiranje Nacionalnog komiteta za bezbednost, drugačija podela aerodroma, a Direktorat civilnog vazduhoplovstva će u potpunosti biti nezavisno regulatorno telo.

Ubuduće taj Direktorat neće činiti ministri, a samo jedan podzakonski akt će urediti Ministarstvo i on će biti vezan za Nacionalni komitet za bezbednost.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je u načelnoj raspravi o tom zakonskom predlogu da Srbija može da bude ponosna na do sada učinjeno u oblasti vazdušnog saobraćaja i da će izmene tog zakona omogućiti da se u toj oblasti učini još više.

"Kada posmatramo sve vrste saobraćaja u Srbiji, ne možemo da ne priznamo da je Srbija u toj oblasti jednim delom već u EU i da je vazdušni saobraćaj upravo nešto na šta Srbija može da bude ponosna", rekla je tada Mihajlovićeva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva