:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2017   12:05

0

254

Skupština: Neka se CRTA kandiduje na izborima


Iz skupštine podsećaju da bi taj sajt morao da bude informativnog karaktera, ne samo po imenu i odredbama Mermornaduma o saradnji sa Narodnom skupštinom, koji obavezuje na poštovanje načela transparentnosti, već i po zamašnim sredstvima koje prima.




Ta sredstva se, kako se dalje navodi, daju da bi sajt bio na usluzi građanima i parlamentarizmu u Srbiji, a ne "pojedinačnim interesima i proizvoljnoj, obmanjujućoj i pristrasnoj proceni o parlamentarnim procedurama, pravima i obavezama".



Ocenjuje se da se pod oreolom "moralne brige" za demokratiju i njene vrednosti jasno zastupaju politikantski interesi.



"Pozivamo nevladinu organizaciju CRTA da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima i proveri svoju 'političku' platformu, umesto što pokušava da građane Srbije dovede u zabludu", ističe se u saopštenju.



Saopštenje iz parlamenta su potpisail predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao i potpredsednici Veroljub Arsić, Đorđe Milićević i Vladimir Marinković.



Organizacija CRTA saopštila je da sajt "Otvoreni parlament" do daljeg neće objavljivati informacije o aktivnostima poslanika, jer, kako kažu, usvajanje budžeta bez rasprave predstavlja urušavanje institucije parlamenta.













 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva