:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2017   12:05

0

131

Skup Srba u Ljubljani povodom "Oluje"

Tribina pod nazivom "Oluja 1995-2017" održana je uz podršku ambasade Srbije i Ljubljane, a ambasadorka Srbije u Sloveniji Zorana Vlatković je poručila da je Srbija okrenuta budućnosti, ali da nikada neće zaboraviti ni jedno zlo koje je naneto srpskom narodu.

"Naša je obaveza da stalno podsećamo evropsku i međunarodnu javnost, da se čuje istina o stradanju i progonima svih Srba, ali i da tražimo da svi odgovorni budu procesuirani i da se takav zločin nikada više, nigde ne ponovi", rekla je ambasadorka Srbije posle tribine i istakla zadovoljstvo sto je srpska dijaspora u ovoj zemlji pokazala visok stepen jedinstva.

Na skupu su ispred Srpskog narodnog veća iz Hrvatske govorili novinar Saša Kosanović i hrvatski publicista i građanski aktivista Drago Pilsel.

"Video sam užasna ubistva. Nisam mogao to da prećutim", rekao je Pilsel, jedan od prvih novinara koji je 1995. godine video i pisao o zločinima nad Srbima u Hrvatskoj.

Pilsel je izrazio nadu u pomirenje Srba i Hrvata po nemačko-francuskom modelu.

Kosanović, koji je zbog učešća u pravljenju dokumentarca o zločinima u Dvoru na Uni dobio otkaz na Hrvatskoj televiziji istakao je da je "Oluja vrhunac Hrvatske zelje da u toj zemlji nema Srba".

"Uz pomoć državne propagande od svakog Srbina su prvo pravili metu i neprijatelja, a pravi cilj je bio proterivanje Srba, što su i slavili nakon Oluje", rekao je Kosanović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva