:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 23, 2018   12:05

0

178

Skot:SAD zainteresovane za dijalog Srbije i Kosova


Na pitanje novinara o tome da li će se "Amerika uključiti u dijalog Beograda i Prištine", Skot je kazao da su SAD tu da pomognu, ukoliko im se neko obrati za pomoć, ali da se taj dijalog vodi između Srbije i Kosova, uz posredovanje EU.



"Mi hoćemo da dođe do dogovora između Srbije i Kosova, i da taj dogovor bude trajan. Zapad se zalaže za kompromisno rešenje", rekao je Skot novinarima na uručenju računara u Ministarstvu prosvete. 



Skot je dodao da "Amerika ne pritiska Srbiju" da prizna Kosovo, i da smatra da Srbija treba da "nađe svoj put" i dogovori se s Kosovom o statusu.



"Ne vidim pritisak da Srbija radi jednu ili drugu stvar. Ali, evropski savez (EU) je rekao da treba da dođe do nekog rešenja o statusu Kosova jer oni neće da uvoze problem u svoj savez", rekao je Skot. 



Upitan šta će se desiti ako se u dijalog između Srbije i Kosova uključi Rusija, Skot je kazao da "ukoliko učesnici u dijalogu misle da je potrebno uključiti još nekog, to je onda njihov izbor". 



Američki ambasador je još dodao da Srbija treba da nađe dogovor s Kosovom o statusu, i naglasio da to šta će biti na kraju, zavisi od Kosova i Srbije.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva