:

:

TV Most

clock

April 26, 2016   12:05

0

195

Skoplje:Zapaljene i izgažene fotografije predsednika Ivanova

Ovo je preneo makedonski sajt "Plusinfo", koji navodi da su demonstranti protest koji su prvo održali pred Sobranjem preselili kasnije pred zgradu makedonske vlade. Protest je opisan kao miran, a nevedeno je da se čuju povici "Nema pravde, nema mira“ i "Ostavka“.

Ovo je još jedan u nizu protesta u organizaciji građanske inicijative "Protestujem", na kojima demonstranti traže povlačenje odluke predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji političara u aferi "prisluškivanje" i odlaganje prevremenih parlamentarnih izbora raspisanih za 5. jun.

Protesti su pokrenuti 12. aprila posle odluke Ivanova o aboliciji odgovornih za aferu "prisluškivanje".

Ivanov je bez sprovođenja postupka, između ostalog, pomilovao bivšeg premijera i lidera najuticajnije vladajuće partije VMRO-DPMNE Nikolu Gruevskog, bivšeg šefa tajne službe Sašu Mijalkova i ministarku policije Gordanu Jankulovsku.

U aferi "prisluškivanje", koja je trajala gotovo godinu dana, a koju je pokrenuo lider najuticajnije opozicione stranke SDSM Zoran Zaev, objavljeno je više desetina video i audio zapisa koji govore o tome da je vlada Gruevskog, tokom devet godina vladavine, prisluškivala više od 20.000 ljudi - političara, akademika, novinara, pa čak i sveštenika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva