:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2017   12:05

0

191

Skoplje, protest građana ispred zgrade suda


Protestu, koji obezbeđuju jake policijske snage, a koji protiče bez incidenata, prisustvuju članovi opozicionih strana, poslanici i simpatizeri VMRO-DPMNE, koju predvodi bivši premijer Nikola Gruevski.




Pored njega su bivši gradonačelnik Grada Skoplja, Koce Trajanovski, bivši gradonačelnik Opštine Aerodrom, Ivica Konevski, zatim glumac Toni Mihajlovski, prenose makedonski mediji.



Gruevski je po dolasku pred zgradu suda pozdravio građane, a oni su mu uzvratili uzvicima "Nikola, Nikola" i "Makedonija, Makedonija".



Nakon što je održao konferenciju za novinare, građanima se ispred zgrade suda pridružio Gruevski.



Gruevski je na konferenciji za novinare zahtevo bezuslovno oslobađanje uhapšenih poslanika VMRO-DPMNE i drugih za učešće u događajima u parlamentu 27. aprila.



Građani se, inače, na protestu zagrevaju čajevima i makedonskim narodnim pesmama.



Današnje hapšenje 36 osoba, među kojima je i bivši šef Biroa za javnu bezbednost Makedonije Mitko Čavkov, komentarisao je ranije i bivši predsednik parlamenta i poslanik Trajko Veljanovski rekavši da su među privedenima i dva službenika Sobranja.



Veljanovski je rekao da to dvoje skupštinskih službenika nisu učinili nikakav zločin.



On je pozvao državne institucije da reaguju na odgovarajući način i da isprave grešku, jer prema njegovim rečima, loše pravda je najveća nepravda.



"Hapšenje dvojice nevinih u pet ujutru, u očima njihove maloletne dece, od oružanih uniformisanih ljudi, nije nastavak politike drugim sredstvima", kazao je Veljanovski.



Inače, makedonsko tužilaštvo je za uhapšene zatražilo meru pritvora o kojoj će sud odlučiti nakon okončanja istrage, odnosno nakon saslušanja privedenih.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva