:

:

TV Most

clock

Avgust 07, 2017   11:21

0

198

Situacija sa vodosnabdevanjem na severu KiM kritična

Ralić kaže da je od subote prekinuto vodosnabdevanje zbog velike potrošnje,a da količina vode koja se isporučuje je 20 do 40 odsto od ukupne količine potrebne za sever.

Zvečan je u najkritičnijoj situaciji, jer su bazeni ispražnjeni, pa samim tim ne rade ni pumpe. Normalizacija vodosnabdevanja je neizvesna.

Ministar lokalne samouprave Vlade Kosova u tehničkom mandatu i predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević, telefonirao je direktoru kompanije Vodovod u južnom delu Mitrovice, koji je obećao da će tokom dana pojačati pritisak vode koja se isporučuje severu.

Todosijević je razgovarao i sa direktorom Vodovoda u Severnoj Mitrovici Midoragom Ralićem, koji je rekao da je u toku punjenje bazena za Zvečan, ali da zbog slabog pritiska, to može potrajati.

Podsetimo, tokom leta zabeleženo je više prekida u napajanju vodom, i smanjenim količinama koje se isporučuju, a zbog vrelih dana i temperaturnog rekorda u Kosovskoj Mitrovici, sa juče izmerenih 40 stepeni, situacija je najkritičnija od početka leta.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva