:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2017   12:05

0

162

Šiškovski: Štrajk loša poruka budućim stranim investitorima

"Štrajk apsolutno nije dobar za celu Srbiju. "Aunde" i "Confezioni Andrea Serbia" će "preživeti", to će se završiti danas, sutra, ali će ostati loša poruka budućim stranim investitorima", rekao je Šiškovski Tanjugu.

Kaže da ne želi da se se meša u interne stvari i poslovanje "Fijata" i da ne zna dovoljno o situaciji, ali zna da je reč o ozbiljnoj kompaniji, "gde nema šanse da kasni plata, da nekome nešto nije plaćeno".

Šiškovski podseća da je u Jagodinu i u Srbiju doveo nekoliko kompanija.

"Trudimo se i pomažemo da ide bolje i ovo je šteta za sve nas koji živimo od plate", rekao je Šiškovski i ponovio da nije dobro za Srbiju ako "Fijat" ode.

U Fabrici "Aunde", koja za Fijat proizvodi sedišta i "Confezioni Andrea Serbia", koja proizvodi automobilske cirade sada je sve u redu, ističe Šiškovski i dodaje da oni rade i za "Audi", "Folksvagen", "Mercedes", "Iveko" itd.

"Imali smo i mi slično iskustvo sa štrajkom pre par godina, znamo kao se stvaraju momenti koji nisu realni, ali, nadam se, to će se rešiti", istakao je Šiškovski.

Ističe da bi i on voleo da svi radnici imaju platu 1.000 evra, ali kaže to ne dozvoljava tržište, pogotovo ne u Srbiji.

"Kada se stvore takvi uslovi, onda će radnik koji neće da radi za 350 ili 500 evra preći u drugu kompaniju, gde će dobiti 550 evra. To kod nas ne postoji još, mi radimo i stvaramao te uslove i jednoga dana, nadam se, biće bolje i ovde, kao i u zemljama zapadne Evrope", zaključio je Šiškovski.

"Confezioni Andrea Serbia" počela je sa radom u Jagodini u martu 2013, a "Aunde" godinu dana kasnije. Zajedno zapošljavaju oko 1.000 radnika i veliki su izvoznici, što Jagodinu svrstava među retke lokalne samouprave u centralnoj Srbiji koje imaju suficit i spoljnotrgovonskoj razmeni.

"Confezioni Andrea Serbia" je među dest najvećih izvoznika u Šumadiji i Pomoravlju, gde je "Fijat" na prvom mestu, prema podacima Regionalne privredne komore za Šumadiju i Pomoravlje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva