:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2015   10:51

0

151

Sirt: Otmica 20 medicinskih radnika, ima i Srba?

Grupa od više od 30 naoružanih pripadnika Islamske države napala je u ponedeljak bolnicu dok je autobus čekao da prebaci radnike, koji nisu Libijci, u prestonicu Tripoli.

Većina otetih su Filipinci, a ostali su iz Ukrajine, Indije i Srbije, rekao je za američkoj TV stanici neimenovani bolnički zvaničnik.

On smatra da ekstremisti nisu želeli da medicinski radnici napuste grad pošto je reč o jedinom medicinskog timu u tom mestu, u slučaju da neki od boraca bude ranjen ili povređen.

Osoblje bolnice pokušalo je da napusti grad zbog bezbednosne situacije i kontrole koju Islamska država ima nad gradom.

U međuvremenu, filipinska vlada je saopštila da četiri medicinske sestre iz Filipina, za koje je prethodno saopšteno da su otete iz bolnice, nisu kidnapovane, već ih je na bezbedno mesto odveo jedan prijatelj.

Zvaničnici libijske milicije, koja se bori protiv lokalnog ogranka Islamske državer za kontrolu nad Sirtom, sinoć su saopštili da su bolničarke otete u popodnevnim satima, prenela je agencija AP.

Grad Sirt nalazi se između između Tripolija i Bengazija i bio je glavno uporište snaga lojalnih Moameru el Gadafiju u libijskom građanskom ratu. Gadafi je u tom gradu i ubijen.

Islamska država je preuzela kontrolu nad gradom krajem prošle godine, uključujući bolnicu.

Grupa je preuzela odgovornost za odsecanje glava 21 egipatskom hrišćaninu pre dva meseca.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva