:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2018   12:05

0

206

Sirija, provladine snage ulaze u Afrin


Provladini sirijski borci nose maskirne uniforme i mašu oružjem i sirijskim zastavama iz svojih vozila, dok prolaze kroz kontrolni punkt na kojem se vide oznake kurdskih bezbednosnih snaga, prenosi Rojters.




Na snimcima objavljenim na sirijskoj državnoj televiziji vidi se oko 20 vozila s teškim puškomitraljezima kako u Afrin ulaze iz obližnjeg sela Nubula, navodi AP.



Kurdski zvaničnici, za sada, nisu komentarisali raspoređivanje vojske.




Turske oružane snage su prošlog meseca počele ofanzivu na taj severni kurdski region u Siriji.



Inače, prosirijski borci ulaze u Afrin dan nakon što je Turska upozorila sirijsku vladu da ne šalje snage u tu enklavu pod kontrolom Kurda gde je u toku obimna turska vojna ofanziva, poručivši da će uzvratiti trupama ako im je cilj da zaštite kurdske borce.



Takođe, nekoliko sati uoči ulaska sirijskih provladinih snaga, turski mediji su javili da su turske trupe i savezničke sirijske opozicione snage povezale veliki deo teritorije u enklavi Afrin sa sirijskim gradom Azazom, koji je pod turskom kontrolom, napominje američka agencija.



Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je ranije danas saopštio da je nakon razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom sprečeno postavljanje vojnika sirijske vlade u enklavi Afrin.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva