:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2018   12:05

0

191

Sindikati penzionera pozvali na protest u četvrtak


Na konferenciji za novinare predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihailo Radović rekao je novinarima da je cilj protesta da se poništi, kako je rekao, neustavni zakon o privremenom uredjivanju načina isplate penzija i da se podseti da je prošlo dve godine od podnošenja inicijative za ocenu ustavnosti tog zakona Ustavnom sudu Srbije. 



"Danas smo išli u Ustavni sud da pitamo dokle je stigla inicijativa i rečeno nam je da je u razmatranju. A to je trajno nesvršeni glagol", rekao je Radović u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije. 



On je dodao da penzioneri od lepih reči ne mogu da žive i ne mogu da čekaju 2025. godinu da bi imali bolje uslove života. 



"Zato ćemo se sakupiti u četvrtak da bismo doveli aktuelni režim u situaciju da razume položaj penzionera ili da ode u istoriju", rekao je on.



Predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić rekao je da oni protestom žele da iskažu neslaganje sa reformama koje su počele i završavaju se na penzionerima. 



"Više od 150.000 oštećenih penzionera se priključilo protestu da bi se izborili za svoja prava", rekao je Tamburić.



On je još jednom pozvao sve penzionere i gradjane da dodju na protest koji će početi u 12.05, kako bi javnosti u Srbiji i institucijama poslali odredjene poruke.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva