:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2018   10:54

0

256

Simić: Teodosije ne iznosi mišljenje, nego napada Vučića!


"Nije to iznošenje mišljenja, već klasičan napad na predsednika Vučića i Srpsku listu, omalovažavanje svega što smo uradili, zaboravljanje svega dobrog što je učinjeno od Vučića i Vlade Srbije za SPC na Kosovu i Metohiji", kazao je Simić za televiziju Prva.



Simić je rekao da nikada nije imao potrebu da se bavi crkvenim pitanjima i da poštuje Srpsku pravoslavnu crkvu zbog svega što je uradila za sprski narod. 

"Ja se nadam da će takvi napadi prestati jer nam je u ovom trenutku potrebno jednistvo celokupnog srpskog naroda kako bi se srpski pregovarački tim izborio za najbolje moguće rešenje", ocenio je Simić. 

Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće živeti u Đakovici i da nema nijednog Srbina koji će tamo da ode, vladika Teodosije je juče u manastiru Banjska na severu Kosova naveo da mu je teško kada čuje te reči, jer to nisu "reči nade i hrišćanina" i nisu "dostojne onoga koji je na čelu naroda". 



U ovom trenutku nemamo konkretno rešenje za Kosovo i Metohiju, rekao je Simić i posetio da su predstavnici Srba sa KiM takvu informaciju dobili i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanku nedavno održanom u Beogradu. Simić je dodao da su ono što se po tom pitanju pojavljuje u medijima spekulacije.


Prema njegovim rečima težak položaj je i zbog određenih međunarodnih pritisaka, ali i zbog pritisaka koji dolaze od "neodgovornih pojedinaca iznutra", a koji ruše celokupan pregovarački proces.


Kako je ocenio za TV Prva smirivanje tenzije je najznačajnije.


Dodao je da pregovori treba da donesu potreban mir, mir koji će značiti budućnost za ljude koji žive na KiM, ali i celokupni srpski naropd ma gde se nalazio.


Upitan zašto je dobro da sever Kosova ostane u sastavu Srbije, Simić je istakao da ne želi da komentariše bilo kakve slične navode i dodao da je potrebno pronaći održivo i realno rešenje, koje će zadovoljiti interese i Srba i Albanaca.


"Kada govorimo o severu KiM, ali i o ljudima koji žive na jugu, to su Srbi i jedni i drugi, samo su okolnosti u kojima žive različite. Sever za sve Srbe na KiM predstavlja administrativni, politički, kulturni, obrazovni centar, odnosno to je centar srpskog naroda na KiM", kazao je Simić.


Istakao je da ono što Priština predstavlja za Albance na KiM, to je severna Kosovska Mitrovica za Srbe u južnoj pokrajini. 

Izvor: B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva