:

:

TV Most

clock

Maj 19, 2017   12:05

0

132

Simić: Odluka Specijalnog tužilaštva sramna i skandalozna

U saopštenju dostavljenom medijima Simić navodi da je veoma teško graditi poverenje prema najvšim pravnim instancama na Kosovu, "ako imamo jednostranu pravnu perspektivu koja je politički osmišljena, kako bi se zaštitili oni koji su već počinili zločin i koji će sutra ponoviti zločin".

On ističe da ovake odluke najviše ponižavaju porodice ubijenih žetelaca i da se na Kosovu i Metohiji, na žalost, sve zasniva na političkim i nepravednim instrumentima koji su instalirani poslednjih sedamnaest godina.

"Srbi će nastaviti otvorenu i beskompromisnu borbu za pravo i pravdu, a ovakve odluke su dokaz da Kosovske institucije nemaju legalitet, niti legitimitet da vode ovakve i slične sudske procese. Međunarodna zajednica nakon ove sramne odluke ne sme da ćuti, jer ćutanjem ponižava ljudska prava koja su univerzalni sistem vrednosti na kojima je građen savremeni svetski poredak, a nama su već sedamnaest godina na Kosovu i Metohiji, otvoreno pogažena ljudska prava", zaključuje se u saopštenju predsednika Srpske liste.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva