:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2015   12:05

0

112

Simić čestita praznik Albancima i poziva na mir

Ukoliko dođe do bilo kakvih nereda na protestima koje je za sutra zakazala opozicija, odgovornost će snositi albanski političari, kaže predsednik Srpske liste Slavko Simić.

“Upravo od političara očekujem da pokažu zrelost i na neki način emituju pozitivnu nadu da postoji politička volja da se pošalje simbolična poruka sa tog protesta a to je mir, kompromis, dijalog, prosperitet i gradnja budućnosti za sve nas koji žvimo na Kosovu”, kaže Simić koji je i šef poslaničkog kluba Srpske liste u parlamentu Kosova.

Simić smatra da bi bolje bilo da se pažnja posveti lošoj ekonomskoj situaciji i nezaposlenosti nego protestima protiv formiranja Zajednice srpskih opština.

“Srpski narod preko ZSO želi da ima samo institucionalnu i egzistencijalnu osnovu koja će im garantovati opstanak, mir, povratak i bolji ambijent i to albanska zajednica mora da shvati i mora da shvati da je do 1999. godine mnogo više Srba živelo na KiM nego što ih živi posle 99. godine”.

Srpska lista će se, prema rečima Simića, i dalje oslanjati na dokument iz Brisela kada je u pitanju sporazum o ZSO. Takođe će se, kaže predsednik Srpske liste, oslanjati i na koalicioni dokument po kojem je u prvoj tački sporazuma formiranje ovog tela.

Izvor: Radio KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva