:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2018   12:05

0

206

"Simens" stigao u Kragujevac

Kragujevački "Milanović inženjering" proizvodi aluminijumske delove karoserija za šinska vozila. Fabrika je osnovana 2000. godine i pre ove poslovne transakcije već 15 godina bila je jedan od velikih "Simensovih" dobavljača.

Generalni direktor "Simensa Srbija" Udo Ajhlinger kaže da je veoma ponosan što su preuzeli fabriku "Milanović inženjering", što je najavljeno još u novembru prošle godine.

"'Simensu' je to značajno jer širimo plasman proizvoda, imaćemo veću konkurenciju na globalnom tržištu, a otvaraju se mogućnosti za buduće projekte. Od ove fabrike, obe strane će imati koristi", dodaje Ajhlinger.

Fabrika je 2016. imala promet od 15,3 miliona evra. A dosadašnji vlasnik kaže da ostaje u rukovodećem timu i sa 430 trenutno zaposlenih očekuje tehnološki napredak i širenje poslovanja u svim segmentima.

Vlasnik kompanije "Milanović inženjering" Branislav Milanović rekao je da ga raduje što je poslednja faza pregovora o preuzimanju od "Simensa" završena i što od 1. februara "Milanović inženjering" posluje kao deo porodice jednog svetskog giganta za proizvodnju šinskih vozila.

Stručnjaci ocenjuju da je dolazak nemačkog investitora u Šumadiju značajan za privredu cele zemlje.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Petar Veselinović kaže da je to definitivno poruka koja vraća Kragujevac na mapu industrijskih centara Srbije i pre svega šalje poruku drugim investitorima da jedna tako značajna kompanija koja dolazi u Kragujevac svakako postavlja pogodno tle za formiranje industrijskih centara, nova zapošljavanja i pre svega dolazak novih tehnologija koji su i Kragujevcu i Srbiji neophodni.

Podsetimo, pre 14 godina "Simens" je u Subotici otvorio fabriku vetrogeneratora, i ona je među najuspešnijim u lancu te nemačke kompanije.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva