:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2015   12:05

0

118

Sijarto kritikovao ponašanje Milanovića


Sijarto je u pisanoj izjavio dostavljenoj mađarskim medijima reagovao na Milanovićeve izjave u kojima izražava neslaganje zbog odluke Mađarske da, podizanjem zida i bodljikave žice na granici, zaštititi svoju teritoriju od migranata, prenela je Hina.

"Opaki napadi na susedne zemlje, ucenjivanje, svesno kršenje pravila EU o azilu i prevoz hiljada izbeglica do Mađarske su dela koja nekoga čine nespremnim za norme civilizovanog evropskog političara 21. veka", navodi Sijarto.

Ministar je naveo da je Mađarska od hrvatskog premijera zatražila da "prestane da divlja i od Mađarske stvara temu u tekućoj predizbornoj kampanji u Hrvatskoj".

Mađarski mediji podsećaju da je hrvatski premijer ranije izjavio da je "ono što se događa u Mađarskoj degutantno".

"To se neće desiti u Hrvatskoj. Nećemo podizati žice, ali i u Hrvatskoj ima onih koji bi najradije rekli da se podignu žice”, kazao je Milanović.

Kako prenosi Hina, mađarski mediji podsećaju i na ocenu hrvatskog premijera da su mađarski potezi potpuno "nepredljivi", jer je počela postavljati žicu prema Sloveniji, što je, po njemu, potpuno nepotrebno, jer su obe zemlje članice šengenskog prostora.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva