Vesti
Si-En-En: Migranti u Libiji prodati na aukciji

20:24, 14.11.2017

|

Izvor: Tanjug

Američka televizijska mreža Si-En-En objavila je snimak nastao na nepoznatoj lokaciji u Libiji na kojem se vrši prodaja dvojice muškaraca, migranata. Na snimku se čuje kako se muškarci nude za "800, 900, 1.000, 1.100", a kako se navodi, oni su prodati za 1.200 libijskih dinara (oko 800 dolara).


Si-En-En navodi da je jedan od muškaraca iz Nigerije, a bio je "u ponudi" u grupi "velikih jakih momaka za rad na farmi", što je potvrdio i "aukcionar" koji je ostao iza kamere.Nakon objavljivanja snimka Si-En-En je pokušao da utvrdi njegovu autentičnost i novinari te televizije su bili svedoci brojnih aukcija.


"Treba li nekome neko za kopanje? Ovo je jak muškarac, on će da kopa", kaže "aukcionar".Nakon toga kupci dižu ruke, početna cena je obično 500, 550, 600 libijskih dinara, a obično se prodaju za nekoliko minuta.Si-En-En navodi da svake godine desetine hiljada ljudi stiže do libijske granice, kao i da se radi o izbeglicama koje žele šansu u Evropi.Mnogi od njih prodali su sve što su imali kako bi finansirali put preko Libije i prešli Mediteran, međutim, sve manje brodova dospeva na more, ostavljajući tako očajne ljude u rukama krijumčara."Tako krijumčari postaju vlasnici, a izbeglice robovi", piše Si-En-En.Snimak koji je napravio Si-En-En predat je vlastima Libije koja je obećala da će sprovesti istragu, a neki zvaničnici te zemlje navode da znaju za organizovano krijumčarenje.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design