:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 25, 2018   12:05

0

183

Severna Koreja: želimo da pregovaramo sa Amerikom


Na sastanku s južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom u Pjongčangu, severnokorejska delegacija je tada saopštila i da bi odnosi između dve Koreje i odnosi između Severne Koreje i SAD trebalo da se razvijaju povezani jedni s drugim, navodi se u današnjem saopštenju, prenosi Rojters.


Ranije danas, Severna Koreja je osudila najnoviji set sankcija koji su joj SAD nametnule, optužujući ih da "prete ratom" i pokušavaju da podriju poboljšane međukorejske odnose tokom Zimskih Olimpijskih igara.


- Dve Koreje su sarađivale i Olimpijske igre su uspešno održane. Ali SAD su, uoči ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara, na Korejsko pooluostrvo donele pretnju ratom - prenela je novinska agencija Severne Koreje KCNA citirajući Ministarstvo spoljnih poslova.


Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Igor Morgulov saopštio je juče da Rusija poziva SAD i Severnu Koreju da pređu s taktike "čekanja na vezi" na pokretanje direktnog dijaloga.


Prema njegovim rečima, mnogobrojni mediji pisali su da je direktan kontakt između delegacija SAD i Severne Koreje bio moguć u Pjongčangu, ali, kako je istakao, ova inicijativa nažalost nije iskorišćena.


On je dodao da se Rusija nada da će i Amerikanci i Severnokorejci shvatiti da dijalog nema alternativu, preneo je TASS.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva