:

:

TV Most

clock

April 10, 2017   12:05

0

119

Šestović: Problemi "Agrokora" drže region budnim

Gostujući u Dnevniku RTS-a Lazar Šestović je rekao da se "Agrokor" postavlja kao najveće privredno preduzeće u regionu i da ukoliko dođe do "potresa" ovog sistema može doći do smanjenja privrednog rasta.

"Nažalost imali smo nekoliko godina kada nije bio visok rast srpske privrede, on tek sada dolazi na nivoe koje bi trebalo da ima i to je ohrabrujuća vest i za Srbiju i za region. Srbija izvozi u ostatak regiona, tako da se nadamo da će imati pozitivan uticaj. Rast može biti veći, ali postoje eksterni rizici", objasnio je Šestović.

Šestović smatra da postoji više vrsta rizika koji mogu da utiču na privredna preduzeća.

"Prvi se tiče Bregzita, kako će se odraziti na kurs evra i kamatne stope. "Agrokor" je bitan za region, za Hrvatsku. Bitno je da se ne paniči i da se ne izazivaju lančane reakcije. Preduzeće u Srbiji je proiftabilno i nadam se da se neće ostvariti negativni uticaji", rekao je Šestović.

Istakao je da je "Agrokor" najveći problem koji sve drži budnim.

"Bitno je da vlade u zemljama reaguju. Hrvatska je pokrenula određeni set mera, uvođenje svog menadžmenta, moglo je to i ranije. Bitno je da je Srbija krenula ranije, imali smo sastanke, velika nepoznanica je da li su bilansi i knjige "Agrokora" tačne. Dobro je što se održavaju sastanci jer se direktno priča o veličini problema", zaključio je Šestović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva