:

:

TV Most

clock

Avgust 07, 2015   12:05

0

145

Šesti MikroFAF 2. i 3. oktobra

Mikro festival amaterskog filma (MikroFAF) okuplja autore uradi sam produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

U prethodnih šest godina, projektujući kratke filmove na ulicama, u kafanama, na trgovima i ćoškovima, kulturnim centrima ili stanovima, okupili smo više od 300 autora, saopštili su organizatori.

Prikazano je više od 400 najrazličitijih nezavisnih video ostvarenja - igranih, trash, dokumentarnih, art, eksperimentalnih i animiranih filmova.

Iako radove prikazane na MikroFAF-u karakteriše raznolikost tema, kvaliteta i formi, oni su često bili slični u svojoj angažovanosti i prepoznavanju društvenih problema koji nadilaze okvire naše zemlje ili regiona.

Najbolje autore očekuju tri nagrade. Mikropolis nagrada za najbolji kratki uradi sam film, bez tematskog ogranicenja namenjena je filmovima nastalim bez budžeta, bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i korišćenjem sopstvenih sredstava.

U pratećem programu naći će se filmovi koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, na kojima su angažovani profesionalni filmski radnici, a obezbeđena su sredstva iz raznih izvora sem od autora.

Beyond fragments nagrada namenjena je najboljem angažovanom filmu koji se bavi alternativnim stavovima, idejama, pokretima i praksama koje bi mogle da doprinesu stvaranju pravičnijeg društva.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva