:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2017   12:05

0

251

Šest MTV nagrada za Kedrika Lamara

Lamarov singl Humble osvojio je šest priznanja, među kojima su nagrade za najbolji muzički video-spot, za hip-hop video, režiju i video-efekte.

Nagrađeni reper na sceni je izveo singlove Humble i "DNA", uz pratnju nindži koje su igrale pored vatre, ali je nastup za pamćenje imao drugi umetnik.

Američki reper Lodžik dirnuo je publiku izvođenjem svog inspirativnog singla "1-800-273-8255", nazvanog po telefonskoj liniji za sprečavanje samoubistava. Njemu se na bini pridružilo nekoliko osoba koje su pokušale da izvrše samoubistvo, kao i Lamar.

Refren pesme glasi: „Ne želim da živim, samo želim da danas umrem“ i „Ja želim da ti živiš, nećeš danas umreti“. Izvođači su se prisetili pevača grupe „Linkin park“ Čestera Beningtona koji je u julu izvršio samoubistvo, kao i američkog muzičara Krisa Konela koji se obesio u maju.

Veče su obeležili i politički momenti, a pažnja prisutnih je bila usmerena na nasilje tokom desničarskog skupa u Šarlotsvilu. Heder Hejer je poginula kada je automobil uleteo u mirni skup protivnika rasizma i belih suprematista.

Ceremoniji dodele MTV nagrada prisustvovala je i njena majka. Ona se popela na binu i rekla da je pre samo 15 dana njena ćerka ubijena dok je protestovala protiv rasizma.

„Nedostaje mi, ali znam da je ona večeras ovde“, rekla je majka nastradale žene, ukazujući na potrebu za borbom protiv rasizma.

Potomak generala SAD Roberta Edvarda Lija (1807-1870), a kasnije komandanta snaga separatističke Konfederacije Juga u Američkom građanskom ratu (1861-1865), takođe je na ceremoniji govorio protiv supremista. Li se smatra jednim od najznačajnijih vojnih zapovednika u istoriji SAD.

Robert Rajt Li osudio je nasilje u Šarlotsvilu, što je izazvalo aplauz publike u Kaliforniji.

Dodeli nagrada su prisustvovali Kejti Peri koja je bila i domaćica večeri, Ed Širan, Majli Sajrus, Vikend, Lord, Šon Mendes, „Fift harmoni“ i "Thirty Seconds to Mars".

Širan je osvojio nagradu za umetnika godine, novoj kategoriji uvedenoj umesto dve pređašnje – najboljeg muškog i najvoljeg ženskog izvođača. Mladi Britanac izveo je svoj hit Shape of You.

Lil Uzi Vert osvojio je priznanje za pesmu leta XO Tour Life.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva