:

:

TV Most

clock

April 01, 2015   12:05

0

143

Šešelj zapalio zastavu Hrvatske

Vojislav Šešelj je čin paljenja zastave nazvao odgovorom hrvatskim državnim funkcionerima koji ga, kako je naveo, već mesec dana napadaju kao da su "udareni topuzom u glavu", prenosi Beta.

"Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi", rekao je Šešelj i spalio zastavu pred novinarima kojima je davao izjavu i nekoliko stotina pristalica koje su ga tom prilikom bodrile.

Šešelj je došao u Palatu pravde gde treba da počne suđenje njegovom zameniku Nemanji Šaroviću, koji je optužen za širenje verske, rasne i nacionalne mržnje tako što je 2013. na protestu pred Predsedništvom Srbije zapalio zastave Kosova, SAD, EU i NATO-a.

Lider SRS-a rekao je novinarima da će danas svedočiti da je on dao nalog da se spale zastave i da su oni morali po tom nalogu da postupe.

Govoreći o odluci Žalbenog veća Haškog tribunala da mora da se vrati u pritvor, Šešelj je rekao da je danas primio prevedenu odluku i ponovio da se neće dobrovoljno predati i da ostaje pri svojoj ranijoj odluci.

Upitan da prokomentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da ga neće nasilno hapsiti, Šešelj je upitao kako se to hapsi osim nasilno.

Naveo je da će pružati pasivni otpor, tako da će moći da ga nose "na junačkim rukama".

"Oni dođu da me hapse, ja sednem. Oni dođu sa pendrekom, ja podmetnem leđa i kažem:Udri", rekao je Šešelj i dodao da prilikom hapšenja neće sarađivati.

Režim je, kako je naveo, na mukama kako da ga uhapsi ako ne ode u Hag dobrovoljno, ali kaže da on želi da oni budu na mukama.

Nakon što je saznao da je protiv njega podneta krivična prijava zbog paljenja zastave, Šešelj je novinarima rekao da je obradovan zbog toga.

Upitan zašto je zapalio hrvatsku zastavu, Šešelj je rekao da je to učinio "zato što je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajinu, izvršila u Drugom svetskom ratu genocid nad Srbima i proterala stotine hiljada Srba".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva