:

:

TV Most

Foto: telekom.rs

clock

Mart 18, 2015   12:05

0

167

Sertić: Za dva meseca model privatizacije Telekoma

"Izvršni odbor Telekoma je, mislim, juče trebalo da donese odluku o prihvatanju ponude kompanije Lazard (84, koja se prijavila na konkursu) i u roku od par dana treba da bude potpisan ugovor. Ta odluka je na organima Telekoma", kazao je Sertić RTS - u.

On je naveo da je predviđeno da u roku od 60 dana od momenta potpisivanja ugovora bude poznat plan na koji način će biti sproveden pravni i finansijski konsalting.

"Tako da ćemo za dva meseca i par dana imati vrlo jasnu situaciju sa Telekomom", rekao je Sertić.

On je kazao da će ove godine, kroz reorganizaciju 36 velikih javnih preduzeća, ukupan gubitak biti smanjen za 35 milijardi dinara.

Kada je reč o preduzećima u restrukturiranju, koja moraju da budu privatizovana do 1. juna, jer će tada prestati državna pomoć, Sertić je kazao da će se država za jedan deo od 104 preduzeća koja su još ostala u restrukturiranju, ne računajući ona koja su već na listi za stečaj, potruditi da napravi dobar dogovor sa MMF-om, Svetskom bankom i drugim važnim međunarodnim institucijama da se nešto produže ti rokovi, ali samo operativno.

On je kazao da je, na primer, reč o preduzećima poput RTB Bor, Petrohemiji i drugim koja imaju velika dugovanja i puno zaposlenih.

Sertić je dodao da će 80 preduzeća sa društvenim kapitalom biti privatizovano do kraja godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva