:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

120

Sertić: Uskoro poziv za prodaju Telekoma



"Budžet svakako neće biti spasen prodajom Telekoma, niti je to osnovna ideja za to preduzeće. Mi budžet spasavamo, pre svega, ozbiljnim merama štednje i razvojnim politikama koje primenjujemo u Srbiji, ali Telekom Srbija mora sebi da obezbedi budućnost - danas Telekom dobro funkciniše i radi, ali to ne znači da će tako da bude za tri ili pet godina", rekao je Sertić za RTV Vojvodinu.

On je kazao da će država u saradnji sa privatizacionim savetnikom, francuskom kompanija Lazard, objaviti poziv za prikupljanje javnih ponuda i pozvati svetske kompanije sa kojima smo ili nismo već razgovarali o tome.

"Pozvaćemo ih da dostave svoja pisma o zainteresovanosti u kojima treba da dostave modele i predloge za Telekom, pa ćemo videti ko će koliko da da, ali od cene su važnije izvesnost i investicije nego", rekao je ministar privrede.

On je istakao da to znači da država neće dati Telekom odmah onome ko ponudi dve milijarde evra, umesto nekom ko ponudi milijardu i po, već da će glavni kriterijum biti da Telekom dugoročno dobro radi i zapošljava radnike.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva