:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 03, 2015   12:05

0

115

Sertić s predstavnicima sindikata "Nezavisnost"

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Sertić je na sastanku rekao da su sindikati nezaobilazan partner u privatizaciji, i zahvalio predstavnicima sindikata zbog podrške i razumevanja, prenela je Beta.

"Svi zajedno moramo da rešavamo probleme koji su gomilani decenijama i koje, nažalost, niko do sada nije hteo da sagleda u celosti", rekao je ministar.

Prema rečima Sertića, u javnosti je mnogo neistina, poluinformacija, glasina o stečaju nekih preduzeća.

"Svima je u interesu da se taj postupak privrede kraju, osim pojedinim direktorima koji bi i dalje da koriste dosadašnje pogodnosti kada je država, zarad političkih poena, finansirala tržišno neodržive gubitaše čiji se dugovi mere milijardama evra", rekao je Sertić.

Predsednik Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva, Milorad Panović je objasnio da nikom od radnika nisu u interesu štrajkovi i protesti na ulici.

"Svesni smo trenutka u kojem je država i želimo da pomognemo da se u dijalogu s Vladom Srbije nađu najbolja i održiva rešenja. Rukovodstva sindikata racionalno posmatraju stvari, i svesni smo da se sada plaćaju računi zbog nebrige koja je vladala prethodnih godina. Svi želimo da se ovaj proces okonča što bezbolnije", zaključio je Panović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva