:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Mart 02, 2015   12:05

0

186

Sertić i Kavarić o platnom prometu

"Platni promet između fizičkih lica već funkcioniše i postoji, ovo je vezano za komercijalne transakcije, za biznis. Institucionalno, između Narodne banke Srbije i Narodne banke Crne Gore je sve završeno, ostalo je na komercijalnim bankama", rekao je novinarima Sertić posle potpisivanja Protokola sa crnogorskim ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem.

On je dodao da države ne mogu po tom pitanju da utiču na komercijalne banke, jer je to stvar tržišta.

"Znam da postoji Komercijalna banka, ima svoje predstavništvo u Budvi, i oni vrše već određena plaćanja direktno, to je sad stvar tržišta. Možda će se i druge banke uključiti kada budu videle da veći promet ide preko jedne banke", naveo je on.

Sertić je rekao da postoji interes da što veći broj preduzeća vrši transakcije sa manjim troškovima, ali je ponovio da je to nešto što je ostavljeno tržištu.

Kavarić je, takođe, konstatovao da je sa aspekta dve centralne banke sve urađeno, odnosno da su sve institucionalne pretpostavke obezbeđene.

"Ono što smo se danas dogovorili, imajući u vidu da je pravni okvir obezbeđen, da vidimo da li je tržišno ponašanje u skladu sa onim što smo definisali kao mogućnost", rekao je on.

Sertić je ponovio da su dve države uradile ono što je bilo moguće i da se sada prati ponašanje učesnika na tržištu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva